рисунок рiдна мова калинова

31.08.2018 - Просмотрите доску «мова калинова» пользователя Катюша в Pinterest. Посмотрите больше идей на темы «украинский язык, украина, школьные темы». мова калинова. Коллекция пользователя Катюша. 23. пина. К. Украинский Язык Украина Рубрики Класс Учитель Факты. Про кохання українською мовою.


Донести учням інформацію про заснування Міжнародного дня рідної мови, милуватися її красою; прищеплювати і розвивати почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб; виховувати любов до рідної мови, бажання досконало її знати.. Конспект на урок Виховна робота скачати.


Перегляньте більше ідей на теми «Мова, Рідна мова і Українська мова». Мова калинова. Колекція користувача Leta`s Seite. 17. пінів. • 10. підписників. Лексичні скарби української мови. Підписатися. Вітання з Різвом! #різдво #вітання #україна #ukraine.


СВЯТО РІДНОЇ МОВИ Коли забув ти рідну мову, Яка б та мова не була – Ти втратив корінь і основу, Ти обчухрав себе дотла. Дмитро Білоус КВІТНИ, МОВО НАША РІДНА! 8 слайд. Описание слайда . Похожие материалы. Сценарій свята, присвяченого Дню української писемності та мови «НАША МОВА КАЛИНОВА». 25.03.2016. 950.


See more ideas about українська мова, мова, рідна мова. Українська мова калинова. Колекція користувача Струна. 237. пінів. • 13. підписників. Українська Мова Освіта. Письменницькі Секрети Написання Інструкцій Українська Мова Граматика Словниковий Запас Європа Знання. #Українська мова.


Українська мова,- Вона співуча, лагідна , дзвінка… Мова» Українська мова – Єдина, рідна й дорога така. Вона, як тиха пісня колискова, Приходить в серце нам із ранніх літ. То мова - ніби пташка світанкова, Що гордо лине у стрімкий політ. Слайд 3. «Розминка» Скільки літер в українському алфавіті? Скільки звуків у слові кущ? Що стоїть між небом і землею? Чим закінчується вечір і починається ранок? Від назв яких двох літер стає гаряче?


Sign Up. Наша мова - калинова. Україна - країна патріотів. Updated about 4 months ago.


Мова калинова. Цікаві факти про українську мову. - Українська мова є однією з найпоширеніших мов в світі і за кількістю носіїв займає 26-те місце. Мова рідна! Мудра Берегиня, що не даєш згаснути земнiй славi народу нашого, дбаєш про нього, згуртовуєш його, тримаєш на неосяжній висоті небесного олiмпу волелюбностi i гордостi духу. Мова!


Наша мова калинова! Історик зафіксував українські слова ще 448 р. н.е. Згідно з висновками багатьох мовознавців, українська мова виникла набагато раніше, ніж вважає офіційна наука. На думку цих дослідників, українська мова є найдавнішою з живих слов’янських мов, а російська мова новіша й походить від української церковної мови (церковнослов’янської). 448 р. н.е. візантійський історик Пріск Панікійський, перебуваючи у таборі гунського володаря Аттіли (на території сучасної України), записав слова “мед” і “страва”. Українська мова належить до слов’янської групи індоєвропейської мовної родини. Це єдина на сьогоднішній день державна мова в Україні. Також є однією з офіційних мов Придністров’я та частини Сербії.


4. Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата. 5. Скільки є у світі квітів — стільки є у світі мов . 21 лютого – Міжнародний день рідної мови. В українського народу є багато свят. Це свято, тільки починає входити в наше життя, його започаткували з 2002 року - це свято рідної мови. 6. рідна МОВО моя, поетична і ніжна. І тобі рости й не в’януть зроду, Квітувать в поемах і віршах, Бо в тобі великого народу Ніжна і замріяна душа. 7. Рідна мово моя, пісенна, Пелюсткова і ніжна, як спів солов’я! Мова завжди поряд з піснею. Наша мова – як чарівна пісня. А пісня – найвиразніша мова. 8. 9.


Тема: Мово моя калинова! Спрямування: виховна робота 1-4 клас. Мета: формувати розуміння про українську мову, розширити знання про красу української мови; розвивати пам’ять, увагу; виховувати любов і повагу до рідної мови. Обладнання: макет карти України, квіточки; листочки з буквами; голуби; предметні малюнки; букви для утворення напису; картки з прислів’ями. ХІД ЗАНЯТТЯ.


Мово рідна, ну як нам тебе не любити? Ти весела і ніжна, неначе весна! Вчитель. Кожному народові дорога його мова. «Рідна мова дорога людині, як саме життя» — говорить народна мудрість. Без мови не може існувати народ, його культура. Ми — українці — горді з того, що маємо свою державу, свою мову, волю. Кожен із нас — патріот своєї країни, бо любить її, поважає її закони і кожен повинен боротися за чистоту рідної мови. Хоч як не глумилися із нашої мови, принижували і.


Мово моя, калинова! Свято, приурочене до Дня української писемності та мови. Автор: вихователь вищої категорії. Струтинська Алла Володимирівна. Фастів 2011. Мета: виховувати пошану до рідної мови, гордість за її багатства, любов до нашої Батьківщини – України. Обладання: портрети Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, вислови про мову. Ведуча: Гостинно просимо вас, любі гості, на свято рідної української мови. Ведучий: 9 листопада – День української писемності. Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати нашу рідну мову, бо мова – дивний скарб. Аліна: Вона, як ніжна пісня колискова Ця мова, на.


Рідна мова калинова. Мета: Формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Обладнання. Вишивані рушники, хліб, калина, малюнки герба, прапора України, портрет Т. Г. Шевченка, плакати «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема», «Пісня - душа народу», «Кажуть, дитино, що мова наша - сол.


1. В українській мові існує три форми майбутнього часу! Проста, складова і складна. Майбутній час першої особи однини недосконалого виду в українському має іншу форму без префікса: знатиму, говоритиму, робитиму і т.д. 2. У 448 р. н.е. візантійський історик Пріск Панікійський, перебуваючи у таборі гунського володаря Аттіли (на території сучасної України), який розгромив Римську імперію, записав слова “мед” і “страва”. 3. У 1918—1920 рр. українська мова була офіційною мовою Кубанської Народної Республіки. 4. Українська дуже тісно пов’язана зі старослов’янською — спільною мовою предків усіх сучас.


Ота спiвуча, солов'iна Калинова рiдна мова, Що щодня, мов птаха лине По Вкраiнi знову й знову. Неповторна i весела. Щебетлива, непокiрна. Полонила мiста й села Цим звучанням неймовiрним. Мова - дзеркало народу! Його традицii, культура. Безкiнечна ii врода, Досконала, мов скульптура. Неначе скарб - та мова! Ii лiлеять у пiснях. Це мати наша калинова! Ми нею розмовляeмо й у снах. Mary Ch.


•••Наша мова калинова••• Українська мова-солов'їна. З дитинства мама вчила нас її словам. Взагалі, будь яка мова гарна по-своєму. Для українців українська мова-найкраща. Для американців-англійська. Здавна наша мова калинова підкорювала серця письменників і співаків. Вони дарували нам свої неймовірні твори. І в кожному слові відчувалася любов до Батьківщини. Цінуєте рідну мову! Надеюсь помогла ;-) Новые вопросы в Українська мова.


Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова. Рідна мова - це мова, любов до якої передається дитині з молоком матері. Тому рідну мову називають материнською. На Україні її ще ніжно називають калиновою. Це, мабуть, відлуння нашої спадщини - при народженні дитини саджали кущ калини. Любов`ю до рідної мови був пронизаний захід "Українська мова - мова калинова", який проводився у Будинку народних традицій смт. Щербинівка. Діти ознайомилися з книжковою виставкою "Там, .

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина ответы часть 3 страница 22

гдз робочий зошит посібник з хімії 8 клас ольга березан

решебник по экономике 10 класс иванов