технологія технічного обслуговування машин

Технологія технічного обслуговування машин. Методичні рекомендації до вивчення курсу лекцій для здобувачів ступеню вищої освіти «магістра» спеціальності 208 «Агроінженерія» денної та заочної форми навчання. Миколаїв 2016. УДК 631.372 / 373.004.5 (075.5) ББК 40.72я75. Т38 Друкується за рішенням науково-методичної комісії інженерно-енергетичного факультету Миколаївського національного аграрного університету від 22.12.2016 р., протокол № 4. Укладач: О.В. Зубєхіна-Хайят – асистент кафедри тракторів та сільськогосподарських машин, експлуатації і технічного сервісу, Миколаївський національний аграрн.


Технологія обслуговування машин, як і інша виробнича діяльність, спрямована на об’єкт обслуговування (в даному випадку трактор, сільськогосподарська машина, автомобіль). Елементарні дії називаються технологічними операціями технічного обслуговування (догляду), а їх сукупність – виробничим технологічним процесом технічного обслуговування. Технологія технічного обслуговування машин являє собою сукупність прийомів і способів виконання операцій, передбачених системою. Кожному номеру технічного обслуговування, залежно від трудомісткості, методу і умов виконання, відповідає технологічний процес, вир.


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐ Скачать бесплатно - курсовую работу по теме 'Технологія діагностування і технічного обслуговування сільськогосподарських машин'. Раздел: Транспорт, грузоперевозки. Тут найдется полное раскрытие темы -Технологія діагностування і технічного обслуговування сільськогосподарських машин, Загружено: 2014-05-20.


Технічна експлуатація — комплекс організаційних, технічних, технологічних та інших заходів, спрямованих на підтримання машин і обладнання м справному стані. Основою технічшої експлуатації засобів механізації є система технічного обслуговування (ТО) й ремонту машин та обладнання. Система ТО і ремонту — сукупність принципів та порядок здійснення заходів, які забезпечують нормальний технічний стан машиїн і обладнання та своєчасну їх готовність до роботи. Системш передбачає: встановлення видів і періодичності технічних заходів, а також технологій їх проведення длія всіх машин та обладнання з ураху.


24. При розробці технології проведення технічного обслуговування розглядаються наступні групи питань: 1. Розробка раціональної технології виконання окремих операцій з контролю, проведення обслуговування, по заправці, розподілу операцій між виконаннями, вибору місця проведення, визначення витрат і коштів на оплату праці. 25. Основні принципи при розробці технології (технологічних карт) виконання технічних обслуговувань машин є такі: 1. Суворий розподіл праці, при якому ЩТО проводять механізатори, а періодичні виконують майстри за участю трактористів-машиністів. 2. Залучення до ТО спеціалістів і відповідної техніки спеціалізованих підприємств.


Основою технічної експлуатації засобів механізації є система технічного обслуговування (ТО) і ремонту машин та обладнання (рис. 7.1) Система ТО і ре-монту — це сукупність принципів і порядок здійснення заходів, які забезпечують нормальний технічний стан машин та обладнання і своєчасну їх готовність до ро-боти. Вона передбачає . Основою планово-запобіжної системи є технічне обслуговування при вико-ристанні і зберіганні машин та обладнання. Воно включає щоденне технічне об-слуговування (ЩТО), періодичні технічні обслуговування (ТО-1, ТО-2, а для складних машин — ще й ТО-3), технічні огляди і зберігання.


Завдання і значення технічного обслуговування, ремонту і експлуатації машин. Якість і надійність машин. Несправності та відмови машин. Експлуатація складається з двох чітко розмежованих інтервалів, які чергуються: роботи машини і технічного обслуговування та ремонту цієї машини. Експлуатаційна діяльність.Складається з безпосередньо виробничих операцій, що стосуються механізованої роботи; підготовки виробничої програми; енергетичного балансу; визначення показників якості проведеної роботи; встановлення в робоче положення; операцій з експлуатації, а також контролю за дотриманням вимог до проведення певних робіт.


Комплексна система технічного обслуговування (ТО) і ремонту машин – це комплекс організаційно-технічних заходів, які проводяться з метою забезпечення працездатності машин протягом усього терміну експлуатації. ТО і ремонт машин носять плановий характер і запобігають виникненню випадкових відмов, а тому ця система ще називається Планово-запобіжною системою ТО і ремонту машин. Комплексна система ТО і ремонту машин включає в себе: · експлуатаційну обкатку; · технічне обслуговування (ТО); · ремонт; · зберігання.


Техні́чне обслуго́вування озброєння та військової техніки — полягає у перевірці його укомплектованості і справності (працездатності), чистці і митті, налагодженні і регулюванні, змащуванні і заправленні (дозаправленні) експлуатаційними матеріалами, усуванні несправностей і недоліків, заміні деталей з обмеженими термінами служби і зберігання, перевірці засобів вимірювання, технічному огляді вантажопідйомних машин і посудин, які працюють під тиском.


- технології, які використовуються при ремонті машин; 4. - матеріали, технології обробітку, характеристики ремонтоздатних і неремонтоздатних елементів транспортних засобів; - способи відновлення конструктивних елементів машин; - способи відновлення неконструктивних елементів машин; - основні принципи складання і розбирання вузлів, агрегатів, систем . Ремонтно-обслуговуюча база, технічне та технологічне оснащення об’єктів та дільниць ТОР і вибір технологій. 6. 2– 2 – 2. Тема: Технологія технічного обслуговування автомобілів. Регламентні роботи ТО-2. Мета: Отримати навики і оволодіти технологією і технологічними навиками проведення регламентних робіт при обслуговуванні автомобілів. 1. Двигун.


Навчальний посібник з дисципліни „Експлуатація і обслугову-вання машин” складений відповідно до галузевого стандарту вищої освіти - освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів за напрямом 6.050503 “Машинобудування” і призначений для набуття студентами знань та умінь вирішувати виробничі завдання з органі-зації і технології технічного обслуговування машин. В навчальному посібнику наведено робочу програму навчальної дисципліни, розкрито за змістовими модулями основні теоретичні положення з організації технічної експлуатації машин і технології виконання робіт технічного обслуговування. Ос-новні положення техніки безпеки при технічному обслуговуванні будівельних, дорожніх і меліоративних машин.


Види і періодичність технічного обслуговування автомобіля. Технічне обслуговування - це комплекс операцій, які спрямовані на підтримання автомобіля в справному та працездатному стані і проводяться в процесі експлуатації автомобіля. Мета технічного обслуговування і ремонту - підтримування дорожніх транспортних засобів у технічно справному стані та належному зовнішньому вигляді, забезпечення надійності, економічності, безпеки руху та екологічної безпеки. Система технічного обслуговування та ремонту техніки - сукупність взаємопов'язаних засобів, документації технічного обслуговування і ремон.


В 1956 році в Радянському Союзі був створений спеціалізований науково-дослідний інститут з питань технології і організації технічного обслуговування (ТО) і ремонту машин (ГОСНИТИ). З часом філіали інституту були утворені на Україні, в Середній Азії, в Сибіру та ін. Технічне обслуговування – це комплекс робіт по підтриманню працездатності або справності машин при їх використанні, зберіганні і транспортуванні. Ці роботи мають планово запобіжний характер і виконуються протягом всього періоду експлуатації машини у відповідності з вимогами експлуатаційної документації. швидкості зношування деталей і контроль технічного стану машин.


Оборудование для технического обслуживания и ремонта автомобилей. Содержание страницы. 1. Осмотровое оборудование. 1.Подъемно-осмотровое оборудование, используемое при обслуживании и ТР автомобилей, по расположению рабочих мест относительно объекта обслуживания можно разделить на группы (таблица 1). Таблица 1 — Группы осмотрового оборудования. Наименование осмотрового.


Порядок технічного обслуговування ДТЗ під час їх зберігання в законсервованому стані викладено у «Рекомендациях по обслуживанию автомобильного транспорта, находящегося на консервации, и технологии снятия его с хранения» (К.: Минтранс, 1993). Мета курсового проектування. Основною метою проектування є систематизація, подальше закріплення і поглиблення знань та практичних навичок, які отримані під час навчання у навчальному закладі, а також накопичення досвіду самостійної роботи при вирішенні конкретних завдань технічної експлуатації рухомого складу автомобільного транспорту.


Технічне обслуговування-1 Технічне обслуговування легкового автомобіля номер один, в основному спрямовано на запобігання випадкових поломок, які надалі, якщо їх не виявити і не усунути, можуть призвести до куди більш серйозних наслідків, починаючи з збільшення витрати палива і закінчуючи виходом з ладу якого-небудь великого агрегату. Крім робіт, виконуваних в рамках щоденного обслуговування, перелік ТО-1 включає в себе роботи з очищення, змазування, контролю та діагностики обладнання, а також перевірку різьбових з'єднань. Як часто проводиться технічне обслуговування автотранспорту Періодичність технічного обслуговування машин залежить від умов експлуатації.


Навчальний посібник з дисципліни „Експлуатація і обслугову-вання машин” складений відповідно до галузевого стандарту вищої освіти - освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів за напрямом 6.050503 “Машинобудування” і призначений для набуття студентами знань та умінь вирішувати виробничі завдання з органі-зації і технології технічного обслуговування машин. В навчальному посібнику наведено робочу програму навчальної дисципліни, розкрито за змістовими модулями основні теоретичні положення з організації технічної експлуатації машин і технології виконання робіт технічного обслуговування. Ос-новні положення техніки безпеки при технічному обслуговуванні будівельних, дорожніх і меліоративних машин.


Сьогодні ми вивчимо тему: “Методи технічного обслуговування автомобілів†ознайомимося з методами обслуговування автомобілів дати характеристику кожному з них. Зміст лекції Розрізняють два методи ТО автомобілів: одиничний і потоковий. Для одиничного методу ТО автомобілів характерні: широка номенклатура робіт рідка повторюваність однотипних робіт; відсутність типізованих технологічних процесів різна послідовність виконання операції і їх несинхронність; велика трудомісткість і тривалість циклу обслуговування комплексність операцій


Технологія технічного обслуговування машин. Участники. Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Історико-юридичний факультет. Факультет культури і мистецтв. Факультет фізичного виховання та спорту. Факультет української й іноземної філології та жур. Інформаційні технології. Вибіркова освітня компонента за фахом. на 2020-2021 н.р. Дисципліни вільного вибору. на 2015-2016 н.р. на 2016-2017 н.р. на 2017-2018 н.р.


Технічний стан машини визначається її справністю і працездатністю (ресурсом до чергового середнього чи капітального ремонту, якістю технічного обслуговування і ремонту та іншими факторами). Крім того на стадії життєвого циклу автомобіль може знаходитись і в інших станах (рис.2). Рис. 2. Стани технічної готовності автомобіля.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина ответы часть 3 страница 22

гдз робочий зошит посібник з хімії 8 клас ольга березан

решебник по экономике 10 класс иванов