самостійна робота з української мови 8 клас словосполучення і речення

Картки із завданнями для самостійної роботи з теми "Словосполучення" у 8 класі.Доцільно використовувати на уроках узагальнення і систематизації вивченого м. Бібліотека Українська мова 8 клас Матеріали до уроків. Про матеріал. Картки із завданнями для самостійної роботи з теми "Словосполучення" у 8 класі. 3. Виписати з речення всі можливі словосполучення, скласти їх схеми. Єгипетські піраміди здавна приваблювали людей своєю загадковістю та енергетикою. 4. Навести приклади словосполучень: І – предмет і його ознака; ІІ – дія і предмет, на який переходить дія; ІІІ – час дії, спосіб і місце її виконання. _Словосполучення.


Словосполучення і речення - Українська мова 8 клас - Розробки уроків Р. Орищин - подано розгорнуті конспекти уроків з української мови для 8 класу за новою чинною програмою. Українська мова 8 клас - Розробки уроків - 2016 рік. Урок 14. Тренувальні вправи. Контрольна робота № 1 (тестові завдання). Словосполучення і речення. Мета: перевірити й оцінити рівень навчальних досягнень учнів із синтаксису, формувати вміння виконувати різнорівневі тестові завдання; розвивати навички самостійної роботи, логічного мислення; виховувати любов та повагу до рідного слова. Тип уроку: урок контролю знань, умінь і навичок (перевірки володіння всіма видами мовленнєвої діяльності).


Контрольна робота складається з двох частин - тести закритого типу (вони включають теоретичні відомості про словосполучення та просте речення, які повинен вивчити учень 8-го класу під час опрацювання відповідних тем на початку вивчення синтаксису простого речення у програмі 8 класу загальноосвітньої школи, і практичне завдання, яке складається із запису речення, продиктованого методом "краплі", та синтаксичного розбору. До матеріалу додано ключ.. Тест на урок Українська мова скачати.


Словосполучення і речення. Контрольна робота. 8 клас. Синтаксис і пунктуація. Словосполучення і речення. І варіант. 1.Укажіть рядок, у якому сполучення слів є словосполученнями: а) захоплююся літературою, малювати фарбами, книги і . Поширеним(складним) словосполученням називається. а) поєднання незалежних одне від одного слів за допомогою сполучників; б) поєднання повнозначних частин мови і неповнозначних; в) поєднання більше двох повнозначних слів; г) поєднання двох слів; 3.Завершіть подане твердження.


Инфоурок › Украинский язык ›Тесты›Тесты по украинскому языку на тему "Словосполучення і речення" (8 клас). Тесты по украинскому языку на тему "Словосполучення і речення" (8 клас). Скачать материал. библиотека материалов. Добавить в избранное. 1.1.КОНТРОЛЬНА РОБОТА №1 «Словосполучення і речення». 1. Укажіть рядок, у якому всі сполучення слів є СС: А. Іду далеко, хліб і сіль, червоний олівець. Б. Ходити навіколо, щира посмішка. Росте в полі. В. Підійшов він, писав швидко, коштовний камінь. Г. Високо в горах, зелена трава, віє вітер. 2. Укажіть поширене речення: А. Сашко з Дми.


Методична скарбничка вчителя української мови та літератури Звегінцевої Ольги Дмитрівни. Головна Реєстрація Вхід. Меню сайту. Контрольна робота. Сло восполучення. Речення ( і варіант ). 1 Укажіть словосполучення: а) після обіду; б) олівець і фломастер; в) чув колись. 2. Укажіть об ’ єднання слів, які не є словосполученням: а) щось побачив; б) молов язиком; в) неподалік від школи. 3. Укажіть іменні словосполучення: а) говорив тихо; б) комусь із нас; в) поспішає на роботу. 4. Укажіть дієслівні словосполучення: а) бажання жити; б) написавши записку; в) швидка допомога. 5. Укажіть словосполучення з підрядним зв ’ язком - узгодження: а) захоплення театром; б) коротка записка; в) трохи більший.


Персональний сайт учителя української мови та літератури Тихомирової Катерини Валентинівни Чернігівський ліцей 32. Розроблено для дистанційного навчання та спілкування з учнями. +Українська мова. +5 клас. +6 клас. 8 клас. №1 Словосполучення І варіант. І. Тестові завдання, що мають одну правильну відповідь. 9. Речення з простим присудком подано у варіанті (1 бал) А) Він з того тяжкого дня перестав ходити до річки (Д. Павличко). Б) Лось обтрушував із себе воду й скалки льоду (Є. Гуцало). В) І все одно хтось нам повинен відчиняти двері (М. Стельмах).


Решебники за 8 класс > Українська мова > В.Ф. Жовтобрюх. В.Ф. Жовтобрюх СЕМЕСТР 1 Словосполучення і речення. Загрузка. Варіант 1 - Словосполучення і речення - СЕМЕСТР 1.


Вставні слова, словосполучення, речення. методическая разработка (8 класс) на тему. Опубликовано 12.02.2018 - 21:06 - Сушко Ирина Григорьевна. Упражнения по теме " Вставные слова, словосочетания, предложения". Вставні слова ( словосполучення, речення). 1.Вправа на правильне інтонування вставних речень і розділових знаків при них. І ніколи, можливо, сучасник (я маю на увазі художника-творця) не мав такого вдячного ґрунту для створення зразків мистецтва високих і значливих, як у наш час. (О.Довженко). Митько Чубатий — так звали вантажника, що стояв поруч — глянув на неї.


Курси Середня та старша школа Українська мова. 8 клас (для рос. шкіл) Контрольна робота № 1. Словосполучення і речення. Просте речення. Двоскладне речення. Головні і другорядні члени речення Контрольна робота № 1. 1800. Контрольна робота № 1. Словосполучення і речення. Просте речення. Двоскладне речення. Головні і другорядні члени речення. Контрольна робота № 1. Час: 00:00/00:30:00.


· «Українська мова» підручник для 8 класу ЗНЗ. Авраменко О.М., Борисюк Т.В., Почтаренко О.М. ТОВ “Видавництво “Грамота”. www.gramota.kiev.ua/pdf/8kl_Ukr_mova_Avramenko.pdf. · «Українська мова» підручник для 8 класу ЗНЗ. Караман С.О.,Горошкіна О.М., Караман О.В., Попова Л.О. ТОВ “Літера ЛТД”. litera-ltd.com.ua/download/BGos/ukrmva8.pdf. · «Українська мова» підручник для 8 класу ЗНЗ. Заболотний О.В., Заболотний В.В. ТОВ “Видавництво “Генеза” І семестр. Речення зі вставними словами (словосполученнями, реченнями). Групи вставних слів і словосполучень за значенням. Розділові знаки при вставних словах (словосполученнях, реченнях).


Мета: перевірити рівень засвоєння набутих знань та умінь; з’ясувати можливі недоліки в знаннях учнів із метою їх подальшого усунення; перевірити вміння сприймати на слух незнайомий текст; розвивати вміння аналізувати, співставляти, узагальнювати матеріал Очікувані результати: учні вміють виділяти односкладні й неповні речення з-поміж інших видів речень; визначають види.


Українська мова 8 клас. Контрольна робота. Односкладні речення. Завдання з вибором однієї правильної відповіді. 1.Знайдіть односкладні речення з головним членом – присудком. а). Над степом промайнув легенькою тінню незрячий сон. б). В траві стихло навкруги. в). Дорога. 13.Завдання для самостійного розв’язання. Прочитайте мовчки текст. Виконати подані після нього завдання. У дужках зазначте, які члени речення пропущено. Контрольна робота з теми: «Словосполучення» І варіант І рівень. 1. Знайдіть лише словосполучення в рядку: А) мама й тато, любий друг, все затихло; Б) лити як з відра, йшов дощ, лапатий сніг; В) плисти брасом, читати книжку, голосно співати; Г) переходити дорогу, на дорозі, пішоходи й водії.


- Урок №28 Тема. Контрольна робота № 2 з теми «Словосполучення. Речення. Головні й другорядні члени речення» (тестові завдання). Мета: □ навчальна . Онлайн-бібліотека української літератури. Освітній онлайн-ресурс. Науки. □ виховна: виховувати любов до мови. Внутрішньопредметні зв’язки: орфографія, пунктуація. Міжпредметні зв’язки: виконання тестових завдань (формування ключової компетенції). Тип уроку: урок перевірки знань та навичок учнів. Хід уроку. I. Організація класу. II. Мотивація пізнавальної діяльності. Повідомлення теми, мети і завдань уроку. Ознайомлення з критеріями оцінювання тестових завдань закритої й відкритої форми.


Поясніть розділові знаки в реченнях зі вставними словами (словосполученнями й реченнями). Мері, безперечно, догадувалася, чого я червонію при ній, замовкаю, стою, як поплутаний. Це її цікавило і, певно, в якійсь мірі тішило дівоче самолюбство. (Б. Антоненко-Давидович) В цьому, напевно, правда пташина. (Л. Костенко) Ця картина, на мою думку, найкраща. Робота з текстом. Творче реконструювання. Перебудуйте кожну пару речень так, щоб одне з них стало вставним. Категорія: Конспекти уроків із української мови 8 клас (нова програма) | Додав: uthitel (27.02.2018). Переглядів: 616 | Рейтинг: 0.0/0. Всього коментарів: 0.


Українська література 5 клас. Дистанційний курс з української літератури для 8 класу. Проза. Готуємось до ЗНО. Вставні слова (словосполучення, речення). Групи вставних слів і словосполучень за значенням. 1.Опрацюйте матеріал підручника с.131 - 132.Складіть опорний конспект (ОК). docs.google.com/document/d/1Ixd_v_PWtJ01D76kqRetLl9q5QBfmG4_K5snu98hNDk/edit?usp=sharing. 1) підсумкову роботу з української мови(КРІМ ЗВІЛЬНЕНИХ)(теми:однорідні члени речення,звертання,вставні слова,відокремлені члени речення). -2) аудіювання (УСІ УЧНІ) о 12.30. 13 травня.


Урок розроблено з метою узагальнити й систематизувати основні відомості про речення із вставними словами, сформувати цілісну систему особистісних знань восьмикласників із теми, структурувати вивчений теоретичний матеріал; удосконалити пунктуаційні вміння й навички. Вставні слова (словосполучення, речення). Групи вставних слів і сполучень слів за значенням. Урок з української мови для 8 класу. Автор: Сидоренко Любов Олексіївна. Посада: Учитель української мови та літератури. Місце роботи: Школа І - ІІІ ступенів № 259 Деснянськог району міста Києва. Оцініть публікацію: 5 / 5 ( 8 ). VIP-користувач. Досягнення автора.


Теоретичні уроки, тести та завдання за предметом Українська мова, 8 клас. Завдання створені професійними педагогами. МiйКлас — онлайн школа нового покоління. ТОПи. Предмети. Перевірочні роботи. Результати учнів. Мій+. Вставні слова (словосполучення, речення). Групи вставних слів і словосполучень за значенням. Речення з відокремленими членами. Поняття про відокремлення. Відокремлені другорядні члени речення (також уточнювальні).


Урок № 12 Синтаксичний розбір речення. Самостійна робота. Мета: повторити основні пунктограми в простому реченні; закріпити теоретичні знання й практичні навики з теми; розвивати вміння виконувати синтаксичний розбір простого речення за поданим алгоритмом; за допомогою мовленнєво-комунікативного дидактичного матеріалу виховувати у школярів повагу до літературної мови й культурних надбань рідного народу. Із побудованих речень випишіть складні словосполучення. Визначте головне слово. 3) До класу прийшов новий учень, родина якого нещодавно повернулася до України з Канади після тривалого службового відрядження батьків. Однокласник розповідає новачку про школу та його новий клас.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина ответы часть 3 страница 22

гдз робочий зошит посібник з хімії 8 клас ольга березан

решебник по экономике 10 класс иванов